[two_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no”  hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]Chess als symbool voor mijn naam en als metafoor voor het leven!

 

Chess=Tjes=Schaak: “Jij bent aan zet in jouw leven!”. Een film waarin jijzelf de hoofdrol speelt! “Believe in yourself” , dan is alles mogelijk!

Wie ik ben?

Tjesca Oosterhuis /51 jaar/ Moeder/ Chess Coaching&Begeleiding / KVK Coaching&Advies/ Tennis/ Hardlopen/ MTB/ Healthy Food/ Australian Labra Doodle Loebas 

Moeder van de lieve mooie Gijs (19) en de lieve mooie Liz(16) Twee knapperds die mij vaak een spiegel voorhouden. Zo mooi dat steeds vaker te herkennen.

Advies&Coaching KVK Adviesteam. Waarbij mijn hart ligt bij het betekenisvolle ondernemen / sociale innovatie. Fijn ter zien dat de zachte kant van vernieuwing een steeds belangrijkere rol krijgt bij bedrijven. “Je mensen zijn je grootste kapitaal”

En dat begint al bij de basis: Kinderen en jongeren laten zijn wie ze zijn! Ze laten stralen!

Daarom sta ik ook graag aan de andere kant van ‘het hekje’ en begeleid ik als zelfstandige professional kinderen en jongeren die vastlopen op school, thuis of in de maatschappij. Hooggevoeligheid, dyslexie en hoogbegaafdheid spelen hierbij vaak een rol.

Dit doe ik onder de naam Chess=Schaak, als het leven zelf! En als een stukje symbool voor mijn naam: Chess=Tjes

Ooit zei iemand tegen mij: Tjesca, he, daar zit veel in! Tjes=Chess=Schaak. Ik  vond het een mooie, heb het altijd onthouden en ineens viel alles samen en zo is de naam Chess Coaching&Begeleiding (met een stukje healing erbij) ontstaan!

Wat je op het schaakbord doet, kun je ook in je eigen leven doen. Er zijn zelfs mooie boeken over geschreven: 

“Waarom het leven op schaken lijkt” en “The Tao of Chess” 

Ben jij de schaakspeler of het schaakstuk? Laat jij je doelen bepalen of bepaal jij zelf? Wil jij de regie pakken over je eigen leven? Wil jij voor jezelf opkomen en je doelen en dromen waarmaken? Of beweeg je liever mee met de plannen van anderen? Dat kan ook natuurlijk! Dan ben je het schaakstuk. Het is makkelijk en je hoeft zelf niet zoveel te doen …

De schaker is de persoon die zelf bepaalt wanneer hij de volgende zet doet! En welke dat is! Ook mooi! 

Het is mijn missie kinderen en jongeren te helpen (weer) in flow te komen en zelf de volgende zet te doen! Ook na tegenspoed!

(Een pittige scheiding en een pittige fysieke ziekte waarvan ik beide blij en dankbaar ze doorstaan en doorleefd heb, hebben mij laten zien en voelen wat het is om uit de flow en weer in de flow te komen. Het heeft mij ook geleerd me kwetsbaar op te stellen)

Ze laten zijn wie ze zijn. Zodat hun passie en talent zichtbaar wordt en volop benut kan worden in de maatschappij.

Dit kan vooral goed tot uiting komen  bij bedrijven in het betekenisvolle ondernemen.

Begeleiding naar een stage of werkplek behoort ook tot de mogelijkheden! Dit kan ook zijn vanuit een uitkeringspositie.

De basis van de coaching&begeleiding bestaat uit oefeningen, meditatie/ademhaling. Om vanuit innerlijke rust, concentratie en focus te leren leren, werken en leven. En het stimuleren en motiveren om vanuit passie en talent te werken.

Eigenlijk gaat de coaching ook als ‘vanzelf’, energetisch.

Eventuele gevoelens van verdriet, angst, onzekerheid, overgevoeligheid, onrust, krijgen op deze manier en eigen, veelal ander, plekje.

Bij de coaching benut ik desgewenst ook het talent en de kracht van de Australian Labra Doodle Loebas. Doodle Loebas zorgt voor veel vreugde en plezier. Kinderen en jongeren worden rustig en voelen zich begrepen.

Een hond geeft als vanzelf vaak een boost in zelfvertrouwen. Simpelweg alleen al omdat hij niet oordeelt. Een wandelcoaching, lees- of spreekkwartiertje met Loebas leidt veelal tot een mooi en open gesprek. Gevoelens worden  makkelijker bespreekbaar! 

 

[/fusion_text][/two_third][one_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][imageframe lightbox=”no” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/imageframe][/one_third]

 

Met Gijs en Liz op de achtergrond